feketedanielcross

feketedanielcross

#3 - FönixFitt 2017 / HRSE / közeljövő

2017. január 08. - feketedanielcross

Az utóbbi napokban nem volt időm írni. Visszamenőleg csak annyit, hogy szerdán végre sikerült egy jót edzenem, és onnantól minden visszaállt a megszokottak szerint úgyhogy a kis lelkivilágom teljesen nyugodtan várta a tegnapi napot.

És nagy nap:
Most először rendezték meg a FönixFitt-et. Szerintem Debrecen legnagyobb fitness/sport rendezvénye lesz ez - már az volt. Nagyon sok terem képviselte magát, rengeteg edzésmódszert és gépet lehetett kipróbálni.

Mi a Hajdú Rendészeti Sportegyesülettel a BeStrong kondiparkokat képviseltük. Kivittünk egy komplett kondiparkot, úgyhogy minden adott volt hogy az emberek megismerhessék ezeket a "felnőtt játszótereket" - amit a legkisebbek egyébként ugyanolyan élvezettel használtak.

Meghívtuk a Nyír1flow-t és az MKP Bars-t, akik 3-3 bemutatóval járultak hozzá a brutálisan jó hangulathoz. Mi egész nap a közönség rendelkezésére álltunk, lehetett jönni hozzánk edzeni, illetve tartottam 3 szemináriumot. Az első a kezenállásról szólt, a második a front lever-ről, a harmadik témája pedig a muscle up volt. Szűk egy órás edzések voltak ezek, de pont elég volt ahhoz hogy akit érdekel a téma és teljesen kezdő, alapokat kapjon vagy legalábbis kiindulási alapot a kezdéshez.
Egész nap voltak nálunk érdeklődők, rengeteg edzést tartottunk. A HRSE csapatából mindenki kivette a munka kemény részét, estére el is fáradtunk rendesen, de megérte!

Jövőhét szombaton pedig ismét nehéz napom/napunk lesz mivel szombaton HRSE Challenge Day, azaz csinálj 1000 vagy 500 ismétlést egy gyakorlatból.
Aki még nem ismerné ennek a napnak a történetét:

Egyik este, nagyon belelkesültem a csapat hozzáállásától, és úgy gondoltam hogy megint bele kell vágnom valami nagyba, amivel felzárkózhatok a csapathoz :)
Be is irtam a csoportba, hogy megcsinálok 1000 muscle up-pot. Erre a bölcs kijelentésemre, gyorsan elkezdtek jönni a kommentek,hogy mások is velem tartanának és csinálnának 1000 ismétlést, igaz nem muscle up-ból, de valami másból. Hirtelen akkora lett az érdeklődés, hogy a HRSE vezetése összefogta a lelkes embereket, és megszervezte ezt a napot, hogy aki szeretne jönni, az egy előzetes nevezetés után szervezett keretek közt tudja ezt a kihivást teljesíteni. 
Őszintén bevallom, én eddig a FönixFitt-re készültem, a jövőhéten pedig nem látom már túl sok értelmét halálra muscle uppozni magam, de ettől függetlenül nagyon várom azt a január 14-et.
A helyszín, számomra hazai pálya, hiszen a Freedom Gym a legalkalmasabb egy ilyen esemény lebonyolításához. Belváros, parkolási lehetőség, és minden felszerelés egy helyen.

Saját edzéseim január 9-13

Az előző blogokban írtam, hogy mennyire kevés időm van edzeni, és ez ezután sem lesz másképp viszont muszáj megpróbálnom rendszert vinni az edzésembe, és erőltetni a fejlődést így is.
A héten visszatérek megint az alapokhoz, a téma pedig a stradle planche lesz.
Ez egy elég erős gyakorlat hiszen nincs a testen olyan rész amit nem kell hozzá erősíteni.
3 részre fogom osztani az edzéseket:
A., kar és váll
B., törzs és csípő
C., gumiszalagos edzés

Mostanában a legnagyobb visszaesés a hátam alsó részénél jelentkezett, illetve a könyököm körüli rész is kiesett kicsit, mivel a visszatérő sérülések az alkaromban előjöttek. Most minden rendben, úgyhogy bátran állok neki.

Hétfő: A B
Kedd: pihenő vagy technikai edzés
Szerda: A és technikai edzés
Csütörtök: pihenő vagy technikai edzés
Péntek: B és technikai edzés

technikai edzés alatt, főleg azokat a gyakorlatokat értem, amiknek a kezenállás az alapja, illetve hogy hogyan fűzöm össze az alapokat. Ezek nem az erősítésről szólnak, inkább egyensúly fejlesztés, koordinációs képességek fejlesztése. Ilyen gyakori feladatom például amikor pároslábbal felugrok kezenállásba, ott fordulok 180 fokot, leengedem a lábaim, majd vissza kezenállásba és igy tovább. Technikai edzés alatt értem még azt is amikor alapgyakorlatokat fűzök össze, pl muscle up, onnan egy forgás előre, muscle up, forgás hátra, abból egy front lever stb stb. Igazából itt már stabil gyakorlatokkal dolgozok, úgy hogy az ismétlés szám elhanyagolható. 

Az "A" edzést planche leannel, egykezes súlyokkal és gumikötéllel fogom megoldani. A vállat külön fogom koncentráltan edzeni. Nekem nagyon kell vigyázznom sajnos az alkaromra, és a könyökömre, ugyhogy nem vihetem túlzásba az edzést, pont emiatt találtam ki egy nagyon jó koncentrált váll erősítő gyakorlatot rúddal, ami hasonló terhelést ad a vállnak mint amit egy támaszmérlegnél kap. Erről teszek majd ki videót.

A "B" edzést back leverrel, és egy illetve két kezes könyék támaszokkal fogom edzeni. Természetesen nem csak statikusan akarom erősíteni őket ezekben a pozíciókban. A csípőt falnál fogom edzeni, a megszokott térdfelhúzásos-tartásos módszerrel. 

Ez a terv, a gyakorlat pedig az lesz amit meg is valósítok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://feketedanielcross.blog.hu/api/trackback/id/tr512110149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HRSE 2017.01.09. 19:53:26

Megtiszteltetés a közös munka!
Csak így tovább a sikeres együttműködés útján!
süti beállítások módosítása